Financiële gevolgen van je energielabel

De afgelopen jaren zijn er aanzienlijke veranderingen geweest op het gebied van hypotheken, en dit jaar is daar geen uitzondering op. Voor velen is de hypotheekmarkt een bron van frustratie geweest, vooral voor starters die vaak het gevoel hebben dat het bijna onmogelijk is om een woning te bemachtigen. De combinatie van stijgende woningprijzen en veranderende hypotheekregels heeft dit gevoel van ontoegankelijkheid versterkt.

Echter, het jaar 2024 brengt ook positieve ontwikkelingen met zich mee, met name op het gebied van duurzaamheid! Deze veranderingen zijn van cruciaal belang voor zowel potentiële kopers als huidige woningeigenaren. Een van de opvallende wijzigingen is dat het energielabel van een woning een grote rol gaat spelen bij het verkrijgen van een hypotheek.

Sinds dit jaar hebben huizenkopers de mogelijkheid om tot bijna €50.000,- meer te lenen als ze een woning kopen met een hoog energielabel. Koop je een woning met een energielabel tussen de A+++ en G en ben je van plan om de woning te verduurzamen? Dan kan je tot wel €20.000,- extra lenen voor het verduurzamen van de woning. Het is een win-win situatie; kopers van een duurzame woning kunnen extra lenen en anderzijds kan er een extra lening worden aangevraagd voor het verduurzamen van andere woningen.

Voor veel mensen roept deze nieuwe mogelijkheid vragen op over wat dit precies betekent voor hun specifieke situatie. Gelukkig staan onze financieel adviseurs klaar om te helpen en duidelijkheid te verschaffen. Of je nu een starter bent die op zoek is naar je eerste woning, of een woningeigenaar die overweegt te investeren in duurzaamheid, het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijkheden en consequenties van deze veranderingen.

Het is duidelijk dat de hypotheekmarkt continu in beweging is, en het is essentieel om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Het jaar 2024 brengt niet alleen uitdagingen met zich mee, maar ook kansen voor zowel huizenkopers als woningeigenaren. Door slim gebruik te maken van de beschikbare financiële mogelijkheden, kunnen we gezamenlijk werken aan een duurzamere toekomst, terwijl we tegelijkertijd ons eigen woongenot verbeteren.

Naam

Geschreven door

Azize Oomen

Assistent hypotheekadviseur

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht