Hoe vind ik een huurwoning?

Het vinden van een huurwoning is niet makkelijk. Dit komt omdat er meer woningzoekenden zijn dan dat er woningaanbod beschikbaar is. In deze blog geeft onze verhuurmakelaar Britt Nelis een aantal tips voor het vinden van een huurwoning.

 

Bij het huren van een woning komt tegenwoordig heel wat kijken. Het is namelijk niet meer vanzelfsprekend dat je in korte tijd jouw (huur) droomwoning vindt. Momenteel is de vraag namelijk veel groter dan het aanbod, waardoor er grote schaarste is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat jouw persoonlijke en financiële situatie van grote invloed is op jouw kansen om een geschikte woning te kunnen huren. Gelukkig is er, naast de ‘standaard’ gevraagde gegevens, nog een aantal dingen die je kunt doen om jezelf te ‘promoten’ richting de verhuurder. Want laten we vooropstellen; de verhuurder is altijd degene die beslist wie zijn/haar woning mag huren! Ik, Britt Nelis, werkzaam op de afdeling Verhuur & Beheer zal enkele belangrijke tips delen die jou wellicht gaan helpen bij het vinden van een huurwoning.

 

Tip 1: Laat je horen en zien!

De meeste woningen worden verhuurd door particuliere investeerders/beleggers. Vaak huren zij een tussenpersoon in om hen te ontzorgen tijdens het verhuurproces. In de meeste gevallen is dit een makelaar. De makelaars hebben door de vele klantcontacten vaak een dossier met potentiële huurders paraat. Hierdoor kan het voorkomen dat een huurwoning al is vergeven aan iemand zonder dat de woning online is geplaatst. Het loont dus echt om de plaatselijke makelaars te mailen/berichten met de boodschap dat je op zoek bent naar een huurwoning. Wie weet kunnen wij wel iets voor jou betekenen!

 

Tip 2: Wees voorbereid!

Goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zorg ervoor dat je voor jezelf al een mapje hebt gemaakt met belangrijke documenten die mogelijk gevraagd kunnen worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een recente werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden), een kopie van je paspoort, die netjes is afgeschermd. Zorg er dan ook weer voor dat als je gegevens moet aanleveren, alles netjes is benoemd en als Pdf-bestand is verwerkt. Dit is overzichtelijker voor jezelf, maar ook voor je mogelijke verhuurder. Hiermee laat je tevens zien dat je serieus interesse toont. Voldoe je net niet aan de gestelde inkomenseis? Geef aan dat je een garantsteller hebt, zoals bijvoorbeeld een van je ouders. Dit kan meer zekerheid bieden richting de verhuurder. Let hierbij wel op: niet iedere verhuurder gaat akkoord met een garantstelling.

 

Tip 3: Stel je jezelf voor!

Omdat er nou eenmaal meer potentiële huurders interesse tonen in een huurwoning, is het voor jou zaak om jezelf te onderscheiden. Vraag jezelf af waarom jij voor een verhuurder de perfecte huurder bent. Ook als jouw plaatje in eerste instantie niet helemaal voldoet, kun je jezelf onderscheiden middels een persoonlijke note richting de verhuurder.
Stel jezelf kort voor in een kleine introductiebrief gericht aan de verhuurder. Zij kennen jou immers nog niet, dus hoe leuk is het om jezelf alvast even voor te stellen. Wij zullen deze brief altijd meesturen richting de verhuurder!

Naam

Geschreven door

Manou Zuidhof

Verhuurmakelaar

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht