Wat doet een aankoopmakelaar

De huizenmarkt is compleet van slag. Huizen worden boven de verkoopprijs verkocht en als je een bezichtiging wilt doen, is de kans groot dat je de 16e in de rij bent op de tweede dag dat het huis te koop staat…

 

Een aankoopmakelaar helpt je met het aankopen van de woning, maar wat doen onze makelaars nog meer voor jou? Het begint met een oriëntatiegesprek: wat voor woning zoek je? Daarin worden ook toekomstwensen, zoals bijvoorbeeld kinderen, meegenomen. Vervolgens doen wij onderzoek naar huizen die bij je kunnen passen. Jouw makelaar maakt afspraken voor bezichtigingen en na breed oriënteren, kom je uiteindelijk terecht bij het huis dat je zou willen.

 

Jouw ideale ‘’nestje’’ gevonden? Dan is het tijd voor de grote makelaarsvraagstukken, zoals onder andere de staat van de woning, bestemmingsplannen, verontreiniging of funderingsproblematiek. Bij een appartement wordt ook gekeken naar de stukken van Vereniging van Eigenaren. Een koper handelt vaak vanuit emotie, wij zijn er om te kijken naar de praktische kant. De afronding van de koop wordt geregeld door een notaris die de kopende partij kiest, maar ook daarvoor controleert de makelaar de concept koopakte op de kleine lettertjes. Je wil niet voor verrassingen komen te staan bij het kopen van een huis.

 

Nieuwsgierig of een aankoopmakelaar ook voor jou van toegevoegde waarde kan zijn? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een oriëntatiegesprek!

 
Naam

Geschreven door

Robbert van Welzenis

Register Makelaar (RM)

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht