Hypotheek verhogen: vergroot je financiële ruimte

Wil je meer financiële vrijheid? Dan is het een optie om je hypotheek te verhogen. Dit kan een slimme zet zijn om extra middelen te verkrijgen voor bijvoorbeeld een verbouwing, het verduurzamen van je woning of het financieren van andere grote uitgaven. Wij leggen je graag uit waarom het verhogen van je hypotheek een goede optie kan zijn en hoe het in zijn werk gaat.

Waarom een hypotheekverhoging?

Een hypotheekverhoging biedt je de mogelijkheid om je financiële ruimte te vergroten. Hierdoor kun je jouw woondromen realiseren zonder dat je direct grote sommen geld hoeft te sparen. In vergelijking met andere financieringsmogelijkheden zoals consumptief krediet, heeft een hypotheekverhoging vaak voordelen. Omdat voor een hypotheek je woning als onderpand geldt, ligt de rente voor het verhogen van je hypotheek een stuk lager. Daarnaast heb je een langere aflossingsperiode. Met als resultaat: lagere maandelijkse lasten. Daarnaast is hypotheekrente onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Voor welke doeleinden kun je je hypotheek verhogen?

Het verhogen van je hypotheek biedt tal van mogelijkheden. Of je nu van plan bent om je huis te verbouwen, energiebesparende maatregelen te treffen of andere grote aankopen wil financieren. Een hypotheekverhoging kan de oplossing zijn. Het stelt je in staat om jouw plannen te realiseren zonder dat je je spaargeld hoeft aan te spreken.

  • Verbouwen van je woning: misschien heb je grote plannen, zoals een uitbouw, een nieuwe badkamer of een prachtige keuken. Als je je hypotheek verhoogt voor een verbouwing, wordt het extra geld vaak in een bouwdepot gestort. Een bouwdepot werkt als een spaarpot waaruit de kosten voor de verbouwing worden betaald. Je hebt twee jaar de tijd om het geld uit het bouwdepot te gebruiken. Zo kun je jouw verbouwplannen realiseren zonder direct grote uitgaven te doen.

  • Verduurzaming van je woning: wil je jouw woning graag duurzamer maken? Misschien overweeg je zonnepanelen te installeren, een warmtepomp aan te schaffen, isolatie te verbeteren of een groen dak aan te leggen. Stuk voor stuk aanpassingen die niet alleen de waarde van je woning verhogen, maar ook flink besparen op je energierekening. Het verhogen van je hypotheek is dan een manier om de verduurzaming van je woning te financieren.

  • Andere uitgaven: je kunt je hypotheek ook verhogen voor andere uitgaven. Het extra geld dat je leent, kun je vrij besteden. Let wel op: de rente over dit deel van je hypotheek is niet aftrekbaar. Maar ondanks dat kan het verhogen van je hypotheek voor deze doeleinden nog steeds voordeling zijn vanwege de vaak lagere rente in vergelijking met andere financieringsmogelijkheden.

Bouwdepot verhogen: soms blijkt het geld in je bouwdepot niet genoeg te zijn voor je verbouwplannen, omdat verbouwingen vaak duurder uitvallen dan verwacht. Als je inkomen en de waarde van je woning dit toelaten, kun je het bouwdepot verhogen door je hypotheek op te hogen.

Hulp nodig bij het verhogen van je hypotheek?

Wil je meer weten over het verhogen van je hypotheek en wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie? Onze financieel adviseurs staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het gehele proces. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Bij Teer helpen we je graag om jouw financiële doelen te realiseren.