Elke labelsprong leidt tot hogere woningwaarde

De NVM heeft onderzocht dat een woning met energielabel C bij verkoop gemiddeld 7,9% meer waard is dan een vergelijkbare woning met een G-label.

Wat in het onderzoek ook opvalt is dat de totale woningvoorraad gemiddeld een hoger energielabel heeft dan in 2015 en dat inmiddels 25% van de verkochte woningen over een A-label beschikt.

 

Vakkundige opname

Wij hebben afspraken met energielabelleveranciers gemaakt om bij verkoop van een woning snel en vakkundig een -inmiddels verplicht- energielabel toe te kunnen voegen aan het woningdossier. Tijdens bezichtigingen informeren wij potentiële kopers over het label en indien nodig geven we advies hoe het label verbeterd kan worden. Elke labelsprong leidt tot een hogere woningwaarde. Ook woningen met slechte labels blijven verkoopbaar, maar het energielabel heeft grote invloed op de waarde. Uit een enquête onder NVM-makelaars blijkt dat in de afgelopen drie jaar substantieel meer potentiële kopers vragen naar mogelijke verduurzamingsmaatregelen, de kosten hiervan, en naar specifieke maatregelen als zonnepanelen en isolatie.

 

Groene hypotheek

Onze hypotheekadviseurs weten ook precies welke geldvertrekkers zogenaamde duurzame of groene hypotheken verstrekken. Zo zijn energiebesparende maatregelen veelal extra mee te financieren. Bert Llama, hypotheekadviseur. voegt toe: “Het is natuurlijk goed nieuws dat verduurzaming van je woning niet alleen een besparing op de energielasten oplevert, maar ook aantoonbaar een investering is in de waarde van je woning! Bovendien levert een beter energielabel bij steeds meer geldverstrekkers een rentekorting op, met lagere maandlasten tot gevolg.”

 

Meer weten? Onze hypotheekadviseurs en makelaars adviseren je graag.

Naam

Geschreven door

Jelle Paardekooper

Vastgoedadviseur

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht