Onze tips om te besparen op jouw maandelijkse vaste lasten

Besparen op jouw vaste lasten?

Je zult het ongetwijfeld merken dat veel prijzen omhoog zijn gegaan. Denk aan: boodschappen, benzine- en dieselprijzen en niet te vergeten de energieprijzen. Dit komt onder andere door de snel oplopende inflatie en de oorlog in Oekraïne. Kom je nu door deze veranderingen elke maand financieel in de knoop? Dan kan het lezen van deze blog zeker in jouw voordeel werken. Onze makelaars en adviseurs kijken waar jij op jouw vaste maandelijkse lasten kan besparen. Lees hieronder de volgende 5 tips:

 

1. Bespaar op je energiegebruik

Deze eerste tip zal niet heel verassend zijn, maar: je energiegebruik zoveel mogelijk te beperken. Op korte termijn kun je dit bereiken door middel van de verwarming een paar graden lager te zetten, laat de droger wat minder vaak draaien (of juist overdag als de zon schijnt en je de beschikking hebt over eigen zonnepanelen) en probeer eens wat vaker kouder en korter te douchen. Voor de langere termijn kan je gaan kijken naar het isoleren van je huis of het aanschaffen van juist die zonnepanelen.

 

2. Extra aflossen op jouw hypotheek

Een andere manier die kan helpen om op jouw maandlasten te besparen is het extra aflossen op je hypotheek. Je kan kiezen om eenmalig een groot bedrag extra af te lossen, elke maand een kleiner bedrag of elk jaar de belastingteruggave te gebruiken als extra aflossing. Op deze manier verlaag je de maandlasten. Het is wel belangrijk dat je eerst de voorwaarden van jouw hypotheekverstrekker bekijkt. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om onbeperkt boetevrij af te lossen op jouw hypotheek. Bij sommige geldverstrekkers is dit maximaal 10% per kalenderjaar.
Onze hypotheekadviseurs helpen je graag verder: 0251-730041 of hypotheken@teer.nl

 

3. Lagere risicoklasse op de hypotheek

Heb je een hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan is de hoogte van de rente die je betaalt meestal afhankelijk van de risicoklasse waarin jouw lening zich bevindt. De risicoklasse wordt bepaald door de verhouding van de hoogte van de hypotheek ten opzichte van de waarde van de woning. Hoe hoger de hypotheekschuld is, des te groter de risicoklasse opslag. De risicoklasse kan worden aangepast doordat je maandelijks op jouw lening aflost, of omdat de waarde van jouw woning omhoog is gegaan. De waarde van jouw woning kan stijgen door een verbouwing of omdat de woningmarkt heeft bepaald dat jouw woning meer waard is. Om de waarde van jouw woning bij de hypotheekverstrekker aan te tonen kun je een taxatierapport aanleveren. Wel is het aan te raden om eerst te controleren wat de voorwaarden van jouw hypotheek zijn en hoe je in aanmerking kan komen voor een lagere risicoklasse opslag. Niet iedere geldverstrekker past automatisch de risicoklasse aan. Onze taxateurs helpen je graag verder: 06-48979239 of taxaties@teer.nl

 

4. Neem al je verzekeringen eens door

Wanneer je een eigen woning bezit, hoort daar ook een aantal verzekeringen bij. Denk aan een overlijdensrisicoverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering. Neem deze verzekeringen eens goed door en kijk of je ze misschien voor een lagere premie kunt afsluiten. Hulp nodig? Onze verzekeringsadviseurs helpen je graag verder: 0251-338102 of verzekeringen@teer.nl

 

5. Neem al je abonnementen eens door

Sportscholen, telefonie, tijdschriften en streamingsdiensten. Tegenwoordig valt er voor elke dienst wel een abonnement af te sluiten. Uit een gehouden onderzoek is gebleken dat 90% van alle huishoudens het aantal abonnementen verkeerd inschat. Om voor jezelf goed in kaart te brengen hoeveel abonnementen je nu daadwerkelijk hebt, en hoeveel abonnementen er tussen zitten die je niet tot weinig gebruikt, is het handig om jouw bankschriften eens door te nemen. Wanneer je dit gedaan hebt ga je kijken of je misschien een enkel abonnement kan gaan opzeggen, of oversluiten naar een goedkopere variant.

Naam

Geschreven door

Peter de Bie

Hypotheekadviseur

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht