Strand Residence

Bergen aan Zee

€ 315.600,- tot € 1.494.000,-

Omschrijving

PAREL AAN DE NOORDZEEKUST
Strand Residence Bergen aan Zee verrijst midden in Bergen aan Zee in de luwte van de duinen en met directe toegang tot strand en boulevard. Ruim een eeuw na de stichting van de badplaats krijgt Bergen aan Zee kwaliteitsimpuls op de plek waarvan strandgasten en toeristen al meer dan honderd jaar genieten.

ONTWIKKELD IN 1905
Bergen aan Zee is een redelijk jong kustdorp. In tegenstelling tot de meeste badplaatsen, die voortkwamen uit vissersdorpen, is Bergen aan Zee ontstaan uit de creatieve geest van de Bergense grootgrondeigenaar en Heer van
Bergen, burgemeester Jacob van Reenen, en zijn vrouw Maria van Reenen-Völter. Zij ontwikkelden het dicht bij de kust gelegen gedeelte van Bergen actief als aantrekkelijke plaats voor kunstenaars en bezoekers.
In 1905 werd het karrenspoor naar het strand tot Zeeweg gemaakt. Het jaar erop werd de eerste steen gelegd voor Café Prins Maurits, dat in enkele jaren werd doorontwikkeld tot het eerste hotel in de nieuwe badplaats. Ook de stoomtramlijn Alkmaar-Bergen werd vervolgens doorgetrokken naar Bergen aan Zee. Het begin van een gestage stroom strand en natuurliefhebbers naar het kustplaatsje. En van kunstenaars, die in het bijzondere licht hun inspiratie vonden.
Nog altijd is – naast het strandplezier – de kunst een herkenbaar element in het bezoekersaanbod. Exposities, concerten, poëzie-evenementen en een jaarlijks jazzfestival trekken vele liefhebbers.

TWEE GEBOUWEN
Strand Residence Bergen aan Zee bestaat uit twee gebouwen. Het gebouw aan de Zeeweg omvat 40 appartementen met twee liften; het gebouw aan de Van Hasseltweg heeft 30 appartementen en één lift.

DE APPARTEMENTEN
De appartementen zijn speciaal ontwikkeld voor de toeristische verhuur. Ze bieden ruimte voor twee tot acht personen en hebben een oppervlakte van 50 m2 tot en met 230 m2. Het merendeel beslaat zo’n 90 m2 en is geschikt voor vier personen. Enkele appartementen zijn voorzien van wellnessfaciliteiten als jacuzzi en sauna. Alle liggen op het zuiden of hebben de ochtendzon te gast.

Koopprijzen zijn vrij op naam exclusief btw.
Voor meer informatie en alle downloads zie de projectwebsite www.strandresidence.nl
Lees meer

Meer weten?

We helpen je graag verder!

Marit Nieboer

Marit Nieboer

Heiloo

NVM Register Makelaar en Taxateur

Vraag meer informatie aan