Wanneer is een taxatierapport nuttig?

Een taxatierapport heb je vaak nodig bij het aankopen van een nieuwe woning, maar ook bij een overbruggingsfinanciering van de huidige woning.

 

De huidige marktwaarde van jouw woning zetten wij in een taxatierapport dat door de bank geaccepteerd wordt. Dit heet een NWWI gevalideerd taxatierapport.
Onze taxateur komt daar voor bij je langs om de woning op te nemen en werkt spoedig daarna het rapport. Hierna kan de hypotheekadviseur snel door met het rondmaken van jouw benodigde financiering.

 

Hypotheekrente boetevrij verlagen.

De woningprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Onze taxateurs hebben al veel hypotheekrentes boetevrij kunnen verlagen, omdat eigenaren in een andere ‘risicoklasse’ vallen wat betreft schuld–/waardeverhouding. Had je destijds een 100% financiering op je woning tegen bijvoorbeeld 4 procent. Dan zou het nu zomaar enkele tienden van een procent lager kunnen zijn omdat je nu nog slechts 60% van de huidige waarde leent. Simpelweg door de waardestijging én de vaststelling in een gevalideerd rapport kan jouw rente volgende maand al (boetevrij) lager zijn, voor de verdere duur van je rentevaste periode. Dat is toch elke maand mooi meegenomen!

 

Bij het oversluiten of het verbouwen

Ook wanneer je je huidige hypotheek wilt oversluiten of je bestaande woning wilt verbouwen dan wil de bank vaak een uitgebreid taxatierapport. De taxatie bestaat uit een opname, bouwtechnisch onderzoek en een analyse van de regionale huizenmarkt. Tijdens de taxatie van het pand, noteert de taxateur alle bevindingen. Vind je het prettig dat er een voorgesprek plaatsvindt om eventuele wensen te bespreken? Dan is dit uiteraard mogelijk.

 

Verdeling van erfenis of scheiding.

Een andere reden om onze taxateur in te schakelen kan zijn: verdeling van de erfenis of verdeling bij scheiding. Juist ook in die gevallen een deskundige taxateur de waarde laten vaststellen kan heel wat discussie voorkomen.

 

Kortom! Om diverse redenen is het nuttig om de huidige marktwaarde in een gevalideerd taxatierapport te zetten.


Bij Teer Taxaties kun je al binnen enkele dagen na de opname van de woning het rapport verwachten.

Op de taxateurs van Teer Taxaties kun je rekenen!

Naam

Geschreven door

Marit Nieboer

NVM Register Makelaar en Taxateur

Neem contact op
Terug naar overzicht

Neem contact op

Laat je gegevens achter in ons onderstaande contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Naam *
E-mailadres *
Telefoonnummer *
Bericht